Mezoterapi; vitamin, aminoasit, mineral, enzim ve bazı ilaçların karışım haline getirilerek deri veya yağ dokusunun altına enjeksiyon, dermaroller veyap dermamotor ile verilme işlemidir. Bu sayede istenilen bölgeye hızlı şekilde ulaşılır ve verimlilik arttırılmış olur.
Birçok alanda uygulanan mezoterapi 1950’li yıllarda Fransa’ da geliştirimis ve 1980’li yıllarda Fransız Tıp Akademisi tarafından kabul gören ve tum dunyaya yayilan tıbbi bir uygulamadır. Hastalikli veya sorunlu alana uygulanan mikroenjeksiyonlar yoluyla iyilesmeyi arttiran , hastaliklari kontrol altina yada tedavi eden bir tibbi uygulamadir. Latince meso= orta ve teharpi=tedavi kelimelerinden meydana gelmistir.
Ağızdan veya damar içine yapılan enjeksiyonlar yoluyla alınan ilaçların aldığınız miktarlarının buyuk cogunlugu ilgili hedef organa kadar ulaşamamaktadır. Alınan ilacın etkisi sinirli kalmaktadır
Mezoterapi de ise sadece sorunlu bölgeye küçük miktarlarda yapılan mikroenjeksiyonlarla , hiç bir istenmeyen yan etkiye neden olmaksızın o bolgedeki problemi çözulecektir. Mezoterapi, çok ince ve kısa iğne uçları ( 4 – 6mmlik 29 – 30g iğneler ) kullanılmak suretiyle uygulanmaktadır.Uygulama sahası dezenfekte edildikten sonra lokal anestezik kremler aracılığı ile uyuşturulur. Mezoterapide ilaçların buradan emilimi çok az olduğu için damalara ve dolayisi ile dolaşıma ilaç geçisi de yok denecek kadar azdır. Yapılan enjeksiyon sayısı; hastaya, hastalığa ve enjeksiyonun yapılacağı bölgenin anatomisine bağlı olarak değişiklik göstermektedir.
Bölgesel zayıflama ve selülit tedavisinde kullanılan mezoterapi teknik olarak, dolaşım düzenleyici, yağ eritici ve yağ taşıyıcı ilaçlarla belirli vitaminlerin bir karışım halinde cilt altına çok ince iğnelerle verilmesidir.
Sellülitli alanda kan akımının ve lenfatik dolaşımın düzenlenmesiyle, yağ depozitleri çözülür, yağ hücreleri yağlarını yakmaya başlar ve sertleşmiş bağ dokusu düzelmeye baslar.
Hangi Hastalıkların Tedavisinde Mezaterapı Kullanılır
Mezoterapi sıklıkla artirit gibi tüm eklem hastalıklarında, boyun ve bel fıtığı ağrıları, syatalji ve brakialji, migren ve adet ağrıları, spor travmaları, varis, lenfödem ve flebit gibi bazı damar hastalıkları, ayrıca estetik amaçlı olarak sellülit basta olmak üzere, vasküler lekeler, çeşitli cilt problemleri, cilt yaslanmasını ve saç dökülmesini engellemek amacıyla yaygın olarak başarılı bir şekilde kullanılmaktadır.
Hangi Durumlarda Uygulanır?
Mezoterapi nin estetik Kulanımları
Yüz Gençleştirme
Cilt toparlama
- Saç Dökülmesi
- Ergenlik ve Hamilelikte Oluşan Çatlaklar
- Selulit
- Yara İzleri, (skatrisler)
Mezoterapinin Diğer Kulanım Alanları
- Romatoloji
- Dolaşım Problemleri (varis, varis ülserleri)
- Migren
- Spor Hekimliği
Mezoterapi seans aralıkları minimum 1 hafta olmalıdır. Bir seansta enjekte edilen ilaç dozu 10 cc yi aşmamalıdı ve yavasca yapilarak allerji kontorolu yapılmalıdır.
Mezoterapinin Uygulanamayacağı Durumlar
- Kalp Yetmezliği
- Diyabet (Şeker Hastalığı)
- Böbrek Rahatsızlıklarında
- Antikuagülan Tedavi yani kan sulandırıcı alan hastalarda
Selülite etkisi nasıl oluyor?
Selulitli alan enjeksiyon ile kan akımını ve lenf akımını arttırır.
Enjekte edilen ilaç karisimi sayesinde, orta derinin üzerine ve vücut tarafından kullanılamayan yağ hücreleri, serbestleşip dolaşıma katılır.
Portakal kabuğu görüntüsünden sorumlu olan fibröz sert bağların çözülmesine neden olur.
Lenf akımını arttırır.
Diger kullanim alanlari nelerdir?
Dderi hastalıklarında, dolaşım bozukluklarında, kas ve eklem ağrı tedavilerinde, saç dökülmesinde ve alerjik hastalıklarda kisaca pek çok alanda uygulanabiliyor.
Selülitli her bölgeye uygulanabiliyor mu?
Bel, basen, kalça, iç bacak, diz, karın, omuz ve kol gibi yağ dokusunun aşırı toplandığı tüm bölgelerde uygulanabilir.
Mezoterapi nasıl uygulanıyor?
Teknik olarak cildin orta tabakasına, 1- 2 cm. aralıklarla ve 4- 6 mm’ lik özel iğnelerle yağ yakıcı, odem atıcı ve bağ dokusunu kuvvetlendirici bitkisel ilaç karışımı enjekte edilir.
Seanslar ne kadar sürer?
Bir seans 10- 15 Dakika sürüyor. Seans araları genellikle 3- 7 Gün civarındadır ve ihtiyaca gore 5 ila 15 seans yapilabilinir.
Kaç seans uygulanıyor?
Seans sayısı hastanın yağlanma şekli ve selülit tipine göre farklılık gösterse de ortalama 6-12 seans uygulanan Mezoterapi tedavisiyle 1 aylık sürede yaklaşık 1-2 beden incelme beklenir. Eğer hasta diyet ile bunu korursa sonuçlar kalıcı olur. Mezoterapi, karın, bel, kol ve bacaktaki bölgesel yağlanmaların giderilmesinde liposuctiona alternatif bir tedavidir, diyetinize dikkat eder ve egzersiz yaparsanız, tekrarlama ihtimali azalır.
Yan etkisi var mı?
Mezoterapini uygulama tedavilerinde bildirilmiş önemli yan etkisi yok.
Uygulama ağrılı oluyor mu?
İğneler ince uçlu olduğu ve öncesinde bölgesel uyuşturucu krem sürüldüğünden önemli acı hissedilmez, yada çok azdır.
Yüz mezoterapisi (Mezolift) nedir?
Yüz mezoterapisinde yüz cildeki yaşlanma belirtilerinin yani kırışıklık, cansızlık, lekelenmelerin ortadan kaldırılması icin yapilan bir uygulamadır. Bu ilaçların cilt metabolizmasına katılmasıyla hücre yenilenmesi ve kollajen sentezi uyarılırarak ortaya daha Canlı, parlak, gergin, kırışıklıkları hafifletmiş bir cilt ortaya çıkar.
Botox , dolgu ve kimyasal peeling uygulamalarına çok uygun bir destek tedavisidir.
Haftada bir kez yapılan toplam 5 seans genellikle yeterli olur. 6 ayda bir tek seans uygulamayla kalıcılık korunur.
Sonuç
Fransa’ da ortalama 15.000 doktor, Günde 60.000 den fazla hastayı mezoterapi yöntemi ile tedavi etmektedir. Uluslararası Mezoterapi Derneğine üye olan Avrupa, Afrika ve Güney Amerika’da 14 ülkede bu yöntem uygulanmaktadır.
Mezoterapi, etkinliği bütün dünyada kanıtlanmış bir geleneksel tıp yöntemidir. Hasta ile hekim arasında etkin bir dialoğun olması sonuçların biran önce ve en iyi şekilde elde edilmesi için gereklidir.
Ancak mezoterapiden, her zaman çok kısa sürelerde sonuç alıp, mucize bir düzelme de beklenmemelidir.
Daha detaylı bilgi almak için Etiler Levent’te bulunan Estetik Plastik ve Rekonstrüktif kliniğimizi ziyaret edebilirsiniz.
Nispetiye cad. Levent 1Apt : No:34 Daire: 1Levent – Beşiktaş – İstanbul Turkey
Tlf: 0545 861 91 62- 0212 351 54 78
info@drhanifeakinoglu.com