Kaş düşüklüğü veya alın bölgesindeki deri gevşekliğinde bu bölgedeki deri fazlalığı alınır ve de alın gergin, kaşlar daha kalkık bir görünüm sağlanır.

Bu ameliyat izi nerde olur?

Bu ameliyat izi hemen saç diplerinden yapılan kesi ile ki bu alın derisinin oldukça gevşek olduğu ve de saç çizgisi oldukça yukarıdan başlayan hastalarda yapılır. İz oldukça ince ve zamanla silikleşmesine rağmen rahatsız ettiği durumlarda ince bir sıra halinde saç ekimi ile iyice gizlenebilmektedir. Bu yeni bir yaklaşımdır.

Alın germe işlemi için yapılan diğer cerrahi kesi ile saçlı deriden yapılır. Bu kesi saçların arasında kalacaktır ve de dikkati çekmez.

Diğer bir yöntem ise endoskopik denilen yaklaşık 1 cm lik kesi ile alın germe işlemidir.

Hangi teknik kullanılacağı hastanın ihtiyacına ve muayenesi sonucunda karar verilir.

Yaklaşık 1 hafta sonra hastalar işlerine dönebilirler.

Ortalama 2 -3 hafta ödem yani şişlik gözlenebilir, bu genelde herkese göre değişir.

Kaş asma işlemi sonrası kaşlar tekrar düşer mi?

Önceki yıllarda çok sorulan bir durum iken son yıllarda dokuyu asma materyalleri ve de yöntemleri geliştirildi. Birleşik yöntemler kullanılarak asma işlemi daha çok tercih edilerek tekrar düşme olasılığı en aza indirilmektedir.

Yine operasyon sonrası uygulanan bandana ile iyice yukarı yapışması için uygulanan tedbirlerden biridir.

Alin germe işlemi ile alınan sonuçlar şunlardır;

alındaki çizgiler daha açık hale gelir,
gevşeklik giderilir,
kaşların düşüklüğü düzelir
iki kaş arasında bazı insanlarda gözlenen cilt katlantısı giderilir.
Erkeklerde kaş kaldırma işlemi bayanlara göre daha farklı bir şekilde olması planlanmalıdır. Erkeklerin kadınsı bir ifade olmaması için operasyon öncesi planlamaya dikkat edilmelidir. Bununla birlikte erkeklerde saçların olmaması alın germe işleminde izin gizlenmesinde oldukça zorluk sağlar.