horlama

Horlama anı sadece uyuyan insan için değil, beraberinde bulunan kişi içinde ciddi sıkıntılar doğurabilmektedir.

Horlama problemi olan insanlar tek bir sebepten veya birden fala sorunun bir araya gelmesinden kaynaklı olarak bu sorunu yaşayabilmektedir başında gelen nedenler fazla kilo sorunu bu hastalığı ciddi bir şekilde etkilemektedir. temel sebebi ise vücutta bulunan yağın solunum yollarını daraltması ile gerçekleşir. Bunun hemen arkasına horlamanın oluşabilmesi için etkili diğer bir sebepten uyku pozisyonudur. Birey her pozisyonda horlayabilir. Alıştığı ve sessiz yattığı uyku pozisyonlarında dahi horlama sorunu yaşanabilmektedir. Kişinin yan yatması yerine sırt üstü uyuması boğaz kaslarını gevşeteceği için horlama sorunu yaşanabilmektedir.

Burun eğriliği gibi burun anormallikleri horlamaya yol açabilir. Bu duruma eklenecek fazla kilolar, sırt üstü yatmak veya alkol gibi diğer nedenlerle birlikte horlamanız çok daha kötü bir hal alabilir.

Boğaz kaslarının horlamaya neden olacak şekilde rahatlamasına belirgin biçimde neden olan başlıca etkenlerden biri de alkoldür. Alkolün gevşetici etkisini vücudunuzun genelinde hissedebilirsiniz ancak eğer horlamak istemiyorsanız, özellikle de yatmanıza yakın alkol almamalısınız. İçki içtiğiniz saat ile uyku saatiniz birbirine ne kadar yakınsa, horlama ihtimali de o kadar yüksek olur.

Çocuklarda görülen bu horlama genellikle burun tıkanıklığından ötürü yaşanmaktadır. Burun tıkanıklığı sonucu oluşan nefessiz kalma sorunu ile çocuklar ağız yolu ile solunumu gerçekleştirir. Bu da zaman içerisinde boğazda bulunan ses tellerinin titremesini gerçekleştirip horlamaya meydana getirir. Çocuklarda horlama sorunu genellikle geniz eti ve bademcik operasyonları tedavi edilmektedir.